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Type of Stakeholder Generator 

Contact name (for any queries) Justin Maguire 

Contact Email Address Justin.maguire@bnm.ie 

Contact Telephone Number 086 2378864 
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ID 
Proposed Modification 
and its Consistency with 
the Code Objectives 

Impacts Not Identified in the 
Modification Proposal Form 

Detailed CMC Drafting Proposed 
to Deliver the Modification 
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CMC_11_22  
- De-rating for Annual Run Hours 

Limits 
 

Point 1  
BnM’s understanding set out in 
paragraph 2.1.13 (italicised text) of 
SEM-22-055 CMC_11_22 Urgent 
Consultation WG26b is that  
previously awarded capacity secured 
within past Capacity Auctions 
includes those having a max capacity 
duration of up to 10 years.  
 
2.1.13 TEL requested clarification that 
this proposal, if implemented, would 
not have an impact on previously 
awarded capacity that has not yet been 
commissioned.  
The RAs advised that this proposal will 
not impact any previously awarded 
capacity secured within past Capacity 
Auctions. Further, the RAs stated that 
this proposal will follow the same 
principles of the CMC and that no 
retrospective action will be applied and 
any awarded capacity will continue to 
be measured against the De-rating 
factors that applied to the Auction in 
which capacity was secured. 
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Point 2 
Notwithstanding the two references 
below it is not clear how a mix of 
existing and new capacity might be 
treated within the same CMU.  We 
would welcome clarification on the 
same. 
Ref 1 
Within the definition of New 
Capacity in the Modification: 
 ‘the incremental increase in the 
capacity of an existing Generator……  
(which has yet to complete 
Commissioning under the relevant 
Grid Code)’ – and also with regard 
to: 
2.1.10 within the Consultation 
paper: 
2.1.10 SSE queried whether this would 
participate as New Capacity, to which 
the RAs advised that once it has been 
commissioned it would cease to be New 
Capacity and would therefore be 
deemed Existing at the next auction.  
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NB please add extra rows as needed. 


